duminică, 3 iunie 2012

Abces

Un abces apare in urma unei infectii ca o "umflatura cu puroi" plasata intr-o cavitate inchisa.El poate fi situat fie la suprafata pielii,in cavitatea bucala pe gingie.Abcesul poate fi asa-zis "cald",plasat pe piele,rosu si fierbinte,umflat,doare si "pulseaza",zvacneste,sau "rece",care nu doare,iar pielea de deasupra este subtire si albicioasa.
In primul rand recomand o reteta de casa:
Intr-o cratita pun putin lapte,doar sa fie acoperit fundul.Apoi pun branza de vaci,pun totul la incalzit si amestec cu o lingura de lemn.Cand s-a incalzit branza de vai,o intind pe o bucata de panza curata si o pun sub forma de cataplasma,mentinand-o peste noapte.
Inainte de a pune o compresa cu bitter suedez pe locul cu abces,se intinde alifie de galbenele.


Alifia de galbenele se prepara din 150 grame untura curata de porc,pusa intr-o cratita,la foc pana se incinge bine.Cand untura este fierbinte ,se presara doi pumni cu flori,frunze si tulpini de galbenele.Se amesteca bine cu o lingura de lemn.Cand face spuma,se retrage de pe foc,se acopera vasul si se lasa pana a doua zi.Apoi se incalzeste pana ce amestecul devine fluid .
Se strecoara printr-o bucata de panza curata,se stoarce bine restul de plante.Alifia obtinuta se pastreaza in cutiute ce se pot inchide ermetic.


Branca-ursului.Se folosesc frunzele proaspat culese,se spala,se zdrobesc,cu un facalet de lemn pe o planseta iar terciul obtinut se intinde pe locul bolnav.Se leaga cu o bucata de panza curata.Se lasa 45 ore sau numai peste noapte.

Comprese la aburi cu coada-calului. Se pune apa intr-un vas si se pune la fiert.Cand apa fierbe in clocot,deasupra vasului se pune o strecuratoare de metal plina de coada-calului.Cand aburii au incins plantele,acestea se rastoarna pe o bucata de panza curata, se pune compresa pe locul cu abces,se leaga strans si se lasa asa peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu